AAU Inside

Talentseminar med den internationalt anerkendte topforsker – Jean Côté

05.03.2020 kl. 16.00 - 19.30

Description

Aalborg Universitet og Elitesport Aalborg kan i samarbejde med stor glæde invitere til Talentseminar med 3 oplæg med den canadiske internationale topforsker Jean Côté i spidsen.

Program

16.00 – 16.10 Velkomst v/ Sine Agergaard, Professor, Aalborg Universitet & Torben Sørensen, Elitekoordinator, Elitesport Aalborg
16.10 – 17.10 "An international and ecological perspective about athlete development" v/ Jean Côté, Professor
17.10 – 17.30 Pause med sandwich
17.30 – 18.30 "Talentudviklingsarbejde med et langsigtet internationalt perspektiv" v/Claus Hansen, Talentudviklingsansvarlig i Dansk Håndbold Forbund fra 2011 til 2018
18.30 – 18.45 Pause
18.45 – 19.30 Ph.d ved Aalborg Universitet – Niels Nygaard Rossing – Lokal spiller- og talentudvikling fra et forskningsmæssigt perspektiv

Jean Côtés oplæg holdes på engelsk og Claus Hansen og Niels Nygaard Rossings holdes på dansk.

Tilmelding

Tilmelding sker via nedenstående link med deadline mandag den 02.03.2020: https://sundhed-kultur.nemtilmeld.dk/153/

information om oplægsholderne

Jean Côté, Professor, Queens University

Anses som en af førende forskere med interesse og fokus på udviklingsmæssige og psykosociale faktorer, der påvirker sport og fysisk præstation og deltagelse. Jean Côté inte-resserer sig for det komplekse samspil mellem børn, forældre og trænere i talentudviklingen med fokus på den langsigtede udvikling som udgangspunkt for toppræstation på seniorniveau.

Claus Hansen, Talentchef i Dansk Håndbold Forbund fra 2011 til 2018 & Assisterende træner i Skjern Håndbold

Har arbejdet med talentudvikling i Dansk Håndbold Forbund siden 2008 med præmissen at skulle udvikle danske herrespillere til internationalt topniveau. Claus har været cheftræner for herreungdomslandhold fra 2008 til 2018, i 2015 modtog han prisen som Årets Talentudvikler og blev indstillet samme år til Team Danmarks Talentpris. Assistenttræner for Herrelandsholdet ved 5 slutrunder – bl.a. ved OL i 2016.

Niels Nygaard Rossing, Adjunkt, Aalborg Universitet

Ph.d. i 2018 med afhandlingen: Local Heroes – The influence of place of early development in Danish handball and football talent development og medredaktør på bogen: Talentudvikling i sport – reflekterende organisationer, gode teams og stærke atleter.

Du er velkomment til at kontakte Torben Sørensen, Elitekoordinator, Elitesport Aalborg, hvis du har spørgsmål.

Sine Agergaard, Professor, Aalborg Universitet
Torben Sørensen, Elitekoordinator, Elitesport Aalborg